Tervetuloa

Mielikki korujen synty

 

Kukkavuoressa synnytetään kannuksia. Eräänä päivänä emäntä pyöritti rakastamansa yli 80-vuotiaan pihlajan lautaa käsissään. Kannus siitä oli jo synnytetty mutta vielä sitä jäi. Samassa pihlajassa pappa oli lapsena kiipeillyt ja viettänyt harvinaista vapaa-aikaansa. Emäntä mietti mitä siitä voisi tehdä, millään sitä ei raaskisi polttaa.

Emäntä kutsui haltijoitaan, esi-isiään ja tilan haltijoita. Muun jutustelun lomassa hän pyysi ideoita miten tuota lautaa voisi hyödyntää niin ettei se menisi hukkaan.

Seuraavana yönä unessa hänelle näytettiin ensimmäinen kukka-aihio ja aamulla se piirtyi ensin paperille sitten puulle. Mielikki Metsänneito -korusarja oli syntynyt. Unessa hänelle teroitettiin, että samalla kun puuta työstetään siihen täytyy tutustua. Täytyy ottaa selvää miten se on liittynyt oman kansamme historiaan. Miten sitä on käytetty ja millaisia merkityksiä sillä on ollut kansamme vaiheisiin.

Sillä tiellä emäntä on nyt. Rakkaat puut saivat vielä syvemmän merkityksen; niiden tarinaa hän sitoutui haltijoiden ja esi-isiensä pyynnöstä kertomaan eteenpäin. Jokainen koru on ainutlaatuinen sillä kahta samanlaista ei ole. Korut on valmistettu luontoa kunnioittaen ilman myrkkyjä.

Jokaisen korun mukana tulee lyhyt kertomus siitä miten puu on kuulunut elämäämme jotta puun tarina ei unohtuisi.

Käytä tuoteosastoja

Uutta

Eniten myydyt